Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 7.30 - 16.30 uur | zaterdag: 8.00 - 12.30 uur | zondag: gesloten | 0186-680255

Taal / Language

Over ons

Bedrijfshistorie

Van Gemeren Mechanisatie B.V., voorheen W. van Gemeren & Zonen N.V. is in 1898 opgericht door Willem van Gemeren (†), is vervolgens overgenomen door zijn zonen Johannes (†) & Piet van Gemeren (†), en is vervolgens overgenomen Johannes' zoon Wim van Gemeren (†). In 2000 heeft zijn zoon Johan van Gemeren het bedrijf overgenomen en verder uitgebouwd. Onder zijn leiding is ons bedrijf in Numansdorp aangepast met als eyecatcher onze prachtige showroom.

Sinds mei 2022 is Van Gemeren Mechanisatie B.V. onderdeel van Royal Reesink. Al ruim 100 jaar zijn wij leverancier van landbouwmachines. Wij streven ernaar om onze klanten machines en werktuigen van topkwaliteit te verkopen. Daarnaast willen wij ons onderscheiden door het leveren van de best mogelijke service. Steeds meer aannemers, landbouwers en loonwerkers kunnen wij ervan overtuigen dat die combinatie van kwaliteit en service de moeite loont om met van Gemeren Mechanisatie B.V. in zee te gaan.

Missie en visie

Het is onze missie om klanten zo goed mogelijk te helpen door goede service, juiste en eerlijke adviezen, en goede nazorg. Door deze punten hopen wij klanten goed en op de juiste manier te helpen en te ondersteunen. Handel stopt niet bij het verkopen, dan begint het pas. Na de opening van de nieuwbouw in 2013 hebben wij al vele bijeenkomsten georganiseerd om onze klanten en mogelijk toekomstige klanten op de hoogte te brengen van nieuwe ontwikkelingen, gebruik van diverse systemen en instructiemomenten. Deze service wordt door ons als normaal gezien.
Onze visie is om te zorgen voor een steeds sterkere relatie met de klant, door de klant in te laten zien dat wij veel meer bieden dan enkel verkoop en service. Hierdoor hopen wij de klant te boeien en aan ons bedrijf te kunnen binden. In 2016 is ons streven beloond door het verwerven van de tweede prijs bij de AGTA verkiezing in de categorie ‘Beste Servicebedrijf’. De winnaar uit deze categorie was afkomstig uit de logistieke sector, dus als mechanisatiebedrijf waren wij het beste.

Kwaliteit

In ons pakket voor landbouw- en loonbedrijven, grondverzet, verhuur en aannemerij vindt u vertrouwde merken als Amazone, Agricola Italiana, Agrisem, Baselier, Claas, Gemtec, Güttler, Holmer, Kärcher, Raven/SBG, Schmotzer, Startec, VSS, Visser Bolsward, Kioti, Bergmann en Kaweco. Namen die garant staan voor trekkers, bietenrooiers, combines, hakselaars, persen, ploegen, loofklappers, frezen en andere producten van topkwaliteit. Wij geven u graag een volledig overzicht van ons leveringsprogramma.

Specialisme

Wij zijn reeds meer dan 75 jaar gespecialiseerd in het leveren, repareren en service verlenen aan maaidorsers. Onze zeer grote onderdelenvoorraad van maaidorsers staat wijd en zijd bekend en zodoende verlenen wij tot ver in Nederland service aan deze machines. Wij worden ook door buitenlandse afnemers steeds meer als een zeer betrouwbare partner gezien en worden gevraagd om grotere aantallen maaidorsers voor export te verzorgen. Ook voor oogstmachines zoals bietenrooiers en aardappelrooiers zijn wij het juiste adres.

Service

Bij van Gemeren Mechanisatie B.V. werken ca. 20 mensen, die er allemaal van doordrongen zijn dat bij goede service snelheid van vitaal belang is. Eventuele problemen trachten wij dan ook zo snel mogelijk op te lossen. De meeste onderdelen kunnen wij direct leveren. Zo niet, dan geldt voor zover mogelijk een 24-uurs service.

Professioneel magazijn

Sinds jaar en dag zijn we specialist op het gebied van oogstmachines. Vooral oogstmachines draaien slechts een beperkte periode en dan nog beïnvloed door de heersende weersomstandigheden. Wanneer er gewerkt kan worden moet het ook bij voorkomende problemen zo snel mogelijk verder kunnen. Daarom vinden wij 'vandaag besteld, morgen in huis' niet voldoende. Wij blijven investeren in een hoge directe uitleveringsgraad van de door ons gevoerde producten en zorgen ervoor dat u uw oogst zo optimaal mogelijk kunt verzorgen. Met een voorraad van zo’n 40.000 verschillende onderdelen zijn de meest gangbare onderdelen uit voorraad leverbaar. Mocht een onderdeel onverhoopt niet voorradig zijn, dan is het dankzij het unieke voorraadbeleid van onze leveranciers in de regel mogelijk om de ontbrekende onderdelen de volgende werkdag in het magazijn aanwezig te hebben. Het onderdelenmagazijn heeft een uitgebreid assortiment onderdelen voor de diverse producten uit ons programma. In het magazijn wordt service verleend door ervaren medewerkers om u zo goed en zo snel mogelijk te kunnen assisteren.

In samenspraak met onze monteurs kunnen de bestelde onderdelen gemonteerd worden. U heeft op deze manier de handen vrij voor andere zaken!

Wij hebben ook een ruim assortiment van gebruikte en incourante onderdelen. Deze incourante onderdelen zijn voornamelijk voor: Clayson New Holland (M103, M135, M140, 1500 en 80-serie) en Ford trekkeronderdelen. Informeer naar de zeer interessante prijzen! U kunt de incourante onderdelen vinden in de volgende Excel-bestanden:
Onderdelen (Ford)
Onderdelen (New Holland gebruikt)
Onderdelen (New Holland)