Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 7.30 - 16.30 uur | zaterdag: 8.00 - 12.30 uur | zondag: gesloten | 0186-680255

Taal / Language

Over ons

Bedrijfshistorie

Van Gemeren Mechanisatie B.V., voorheen W. van Gemeren & Zonen N.V. is opgericht door Willem van Gemeren (†) in 1898. Vervolgens is het overgenomen door zijn zonen Johannes (†) & Piet van Gemeren (†). Daarna is het overgenomen door Johannes' zoon Wim van Gemeren (†) en is tot 2022 geleid door zijn zoon Johan van Gemeren.
Van 1898 tot en met 1967 was het bedrijf gevestigd aan de Stougjesdijk te Oud-Beijerland. Vervolgens is het bedrijf verhuisd naar een locatie naast de kruising tussen de Kwakscheweg en de Stougjesdijk. Dit pand is in gebruik geweest tot 1972. Vanaf 1972 tot 1981 was het bedrijf gevestigd aan de Burgemeester de Zeeuwstraat te Numansdorp. Het huidige pand aan de Industriestraat is sinds 1981 in gebruik. In 2011 zijn plannen ontstaan om het pand uit te breiden. Met oog op de toekomst zijn twee mensen uit de bouw aangenomen. Sindsdien is een tweede onderneming, Van Gemeren Constructief, gevestigd in het pand.
In 2012 is het bestaande pand volledig gerenoveerd en is een showroom aangebouwd. Door de opzet van de showroom zijn machines beter te bekijken. Landbouwmachines worden steeds complexer en de gebruiksmogelijkheden worden niet altijd volledig benut. Daarom is in de nieuwe showroom een instructieruimte aanwezig zodat wij onze klanten alle informatie kunnen verschaffen tijdens instructiebijeenkomsten. Hiermee willen wij een bijdrage leveren aan overdracht van kennis.
 

Missie en visie

Het is onze missie om klanten zo goed mogelijk te helpen door goede service, juiste en eerlijke adviezen, en goede nazorg. Door deze punten hopen wij klanten goed en op de juiste manier te helpen en te ondersteunen. Handel stopt niet bij het verkopen, dan begint het pas. Na de opening van de nieuwbouw in 2013 hebben wij al vele bijeenkomsten georganiseerd om onze klanten en mogelijk toekomstige klanten op de hoogte te brengen van nieuwe ontwikkelingen, gebruik van diverse systemen en instructiemomenten. Deze service wordt door ons als normaal gezien. Onze visie is om te zorgen voor een steeds sterkere relatie met de klant, door de klant in te laten zien dat wij veel meer bieden dan enkel verkoop en service. Hierdoor hopen wij de klant te boeien en aan ons bedrijf te kunnen binden. In 2016 is ons streven beloond door het verwerven van de tweede prijs bij de AGTA verkiezing in de categorie ‘Beste Servicebedrijf’. De winnaar uit deze categorie was afkomstig uit de logistieke sector, dus als mechanisatiebedrijf waren wij het beste.

Kwaliteit
In ons pakket voor landbouw- en loonbedrijven, grondverzet, verhuur en aannemerij vindt u vertrouwde merken zoals: Amazone, Agricola Italiana, Agrisem, Baselier, Claas, Gemtec, Güttler, Holmer, Kärcher, Raven/SBG, Schmotzer, Startec, VSS, Visser Bolsward en Wallner. Namen die garant staan voor trekkers, bietenrooiers, combines, hakselaars, persen, ploegen, loofklappers, frezen en andere producten van topkwaliteit. Wij geven u graag een volledig overzicht van ons leveringsprogramma.

Specialisme
Wij zijn reeds meer dan 70 jaar gespecialiseerd in het leveren, repareren en service verlenen aan maaidorsers. Onze zeer grote onderdelenvoorraad van maaidorsers staat wijd en zijd bekend en zodoende verlenen wij tot ver in Nederland service aan deze machines. Wij worden ook door buitenlandse afnemers steeds meer als een zeer betrouwbare partner gezien en worden gevraagd om grotere aantallen maaidorsers voor export te verzorgen. Ook voor oogstmachines zoals bietenrooiers en aardappelrooiers zijn wij het juiste adres.

Service
Bij Van Gemeren Mechanisatie B.V. werken circa 20 mensen. Allen zijn doordrongen dat snelheid van vitaal belang is bij goede service. Eventuele problemen trachten wij dan ook zo snel mogelijk op te lossen. De meeste onderdelen kunnen wij direct leveren. Zo niet, dan geldt voor zover mogelijk een 24-uurs service.
 

Professioneel magazijn

Sinds jaar en dag zijn we specialist op het gebied van oogstmachines. Vooral oogstmachines draaien slechts een beperkte periode en dan nog beïnvloed door de heersende weersomstandigheden. Wanneer er gewerkt kan worden moet het ook bij voorkomende problemen zo snel mogelijk verder kunnen. Daarom vinden wij 'vandaag besteld, morgen in huis' niet voldoende. Wij blijven investeren in een hoge directe uitleveringsgraad van door ons gevoerde producten en zorgen ervoor dat u uw oogst zo optimaal mogelijk kunt verzorgen. Met een voorraad van zo’n 40.000 verschillende onderdelen zijn de meest gangbare onderdelen uit voorraad leverbaar. Mocht een onderdeel onverhoopt niet voorradig zijn, dan is het dankzij het unieke voorraadbeleid van onze leveranciers in de regel mogelijk om de ontbrekende onderdelen de volgende werkdag in het magazijn aanwezig te hebben. Het onderdelenmagazijn heeft een uitgebreid assortiment onderdelen voor de diverse producten uit ons programma. In het magazijn wordt service verleend door ervaren medewerkers om u zo goed en zo snel mogelijk te kunnen assisteren.

In samenspraak met onze monteurs kunnen de bestelde onderdelen gemonteerd worden. U heeft op deze manier de handen vrij voor andere zaken!

Wij hebben ook een ruim assortiment van gebruikte en incourante onderdelen. Deze incourante onderdelen zijn voornamelijk voor: Clayson New Holland (M103, M135, M140, 1500 en 80-serie) en Ford trekkeronderdelen. Informeer naar de zeer interessante prijzen! U kunt de incourante onderdelen vinden in de volgende Excel-bestanden:
Onderdelen (Ford)
Onderdelen (New Holland gebruikt)
Onderdelen (New Holland)