Familiebedrijf sinds 1898

Van Gemeren Mechanisatie B.V., voorheen W. van Gemeren & Zonen N.V. is opgericht door Willem van Gemeren (†) in 1898. Vervolgens is het overgenomen door zijn zonen Johannes (†) & Piet van Gemeren (†). Daarna is het overgenomen door  Johannes' zoon Wim van Gemeren (†) en wordt nu geleid door zijn zoon Johan van Gemeren. Een echt familiebedrijf dus!

Van 1898 tot en met 1967 was het bedrijf gevestigd aan de Stougjesdijk te Oud-Beijerland. Vervolgens is het bedrijf verhuisd naar een locatie naast de kruising tussen de Kwakscheweg en de Stougjesdijk. Dit pand is in gebruik geweest tot 1972. Vanaf 1972 tot 1981 was het bedrijf gevestigd aan de Burgemeester de Zeeuwstraat te Numansdorp. Het huidige pand aan de Industriestraat is sinds 1981 in gebruik.

In 2011 zijn plannen ontstaan om het pand uit te breiden. Vooruitlopend hierop zijn twee mensen uit de bouw aangenomen. Sindsdien is een tweede onderneming, Van Gemeren Constructief, gevestigd in het pand.

In 2012 is het bestaande pand volledig gerenoveerd en is tevens een showroom aangebouwd. Door de opzet van de showroom zijn machines beter te bekijken. Landbouwmachines worden steeds complexer en de gebruiksmogelijkheden worden niet altijd optimaal benut. Daarom is in de nieuwe showroom een instructieruimte gebouwd zodat wij onze klanten alle informatie kunnen verschaffen tijdens instructiebijeenkomsten. Hiermee willen wij een bijdrage leveren aan overdracht van kennis. Tevens kunnen klanten bij dat soort bijeenkomsten onderling gebruikerservaringen uitwisselen.